torsdag 28 februari 2013

håriga män

Varför dras jag till håriga män?
Jag menar vad är charmen med det? Man får hår i maten, på kläderna och t.o.m. i munnen. Det är hår i smöret när man ska bre en macka. Kläderna är täckta med hår så man måste skaffa en sådan där borste som man kan ta bort hår med.

Lasse är dock inte så hårig även om kalufsen är rätt tjock. Han riskerar ju inte att bli flintskallig direkt. men sedan finns ju tre herrar till hemma som hårar något så bedrövligt. Det är inte de långhåriga som är värst. Nej det är den lille korthårige som fäller något så hemskt. Lille och lille förresten. Han är ju störst av de tre men yngst och barnsligast. Därför får han heta den lille.

Nu har ju dessutom skaffat mig extra mycket jobb genom att jag sköter nordsvensken Pontus tre dagar i veckan. Han hårar mest av alla. Han fäller så mycket just nu så det yr när jag borstar honom. Som tur är bor han inte hemma hos oss. För då hade väl vi varit täckta av päls och hår.

Ikväll skall jag rida min andra privatlektion och det är jag lite nervös för. Jag hoppas det går hyfsat.

dressyrryttaren Åse

Jag skulle ju inte.....

köpa några böcker på bokrean. Jag har ju redan så många som jag inte läst i bokhyllan här hemma. Men......är man en bokjunkie så är man.


två kassar blev det

några deckare slank med

En bok om stickning

två ljudböcker till bilen
Boken om stickning kan vara bra så jag äntligen kan lära mig att sticka.

Annars red jag i det vackra solskenet igår, på Pontus förstås och det var jättemysigt. Igår var en riktigt bra och aktiv dag som avslutades med en lite hundpromenad.

Åse

onsdag 27 februari 2013

22 cm = 600:-

Ja då har vi bokat sommarens stora femtioårsresa. Vi flyger till Singapore 19/6 och tillbaka 7/7. Det skall bli spännande. Det är kanske den sista långresan vi gör. Om vi köper hus i Portugal kommer varken det finnas möjligheter eller pengar till att resa så igen. Det gäller alltså att passa på.

Vi fick tag på ganska billiga flygbiljetter med Klm/Air France och betalade bara 5500:- ToR/person.
Sedan betalade vi 603:- på ditresan för att få 22 cm extra benutrymme. På hemvägen var de platserna redan fullbokade så då får man stå ut ändå. Tänk de där 22 centimetrarna kan vara nog så viktiga för en stel kropp.

Planen är att åka till Redan Island och Tioman Island i Malaysia. De öarna skall vara paradisiska med fina snorkelmöjligheter. Sedan blir det nog ett par dagar i Singapore innan hemresan. Men allt är bara lite löst planerat.

Jag har fortfarande inte varit på bokmässan. Och det är väl tur för böcker har jag redan så det svämmar över i bokhyllorna. Ändå slänger /ger jag bort många.

Idag blir det ridning och Pontusskötsel men först skall jag ut med jyckarna. Idag hoppas jag på sol och vårvärme.

Ha det bra
Åse

tisdag 26 februari 2013

Armand Gamache och Helen

Just nu läser jag Mörkt Motiv av Louise Penny. Jag kan inte påstå att jag tycker så mycket om den. Den har blivit kritikerrosad och jämförts med Agatha Christie och P.D.James. Den har i alla fall börjat lite putslustigt och småtrevligt. Fast jag tycker inte den har det där riktiga lyftet. Men vissa citat i boken är jag barnsligt förtjust i.

  "Under de tjugofem år hon hade bott i Three Pineshade hon aldrig någonsin
    hört talas om ett brott. Enda anledningen till att folk låste dörren var att
    man ville hindra grannarna från att ställa in korgar med zucchini under
    skördetiden." (s.14)

Detta skall vara den första boken om kommissarie Armand Gamache och utspelar sig i Kanada. Jag skall väl inte såga boken helt innan jag läst ut den. Jag har bara läst ca 150 sidor och är inte ens halvvägs så jag får vänta tills den är klar med ett sista utlåtande.

Boken jag lyssnar på i bilen heter Månvarv av Alice Sebold. Den är rätt bra. Det handlar om en 49-årig kvinna som befinner sig hemma hos sin dementa mamma. Mamman har under hela uppväxten varit elak, illa omtyckt och mycket kritiserande. Mamman bajsar ner sig och Helen, som kvinnan heter försöker bära sin mamma så hon kan tvätta henne. Det slutar dock med att hon misslyckas med uppdraget och istället kväver henne med ett par handdukar.

Det här är absolut ingen deckare utan mer Helens tillbakablick på familjens dysfuntionella beteenden genom åren. Vi får i olika tillbakablickar reda på mer och mer om Helens uppväxt.

Ja det var lite om mina böcker just nu

Nu måste jag rusa. Det är ju bokrea idag hahaha

Åse

måndag 25 februari 2013

Kan man äta sånt?

En titt in i frysen och man kan krasst konstatera att något måste göras. Det svämmar liksom över därinne och ändå har vi inget att äta. Här måste rensas och det genast.

Skall man införa något slags system? Lasses hemmaplockade vackra hallon kanske skall få en egen hylla. Varför äter vi aldrig dem? De är så "fina" så de skall sparas till "fina" tillfällen som aldrig dyker upp.

Den där rådjursklöven vi skulle ha till viltspår kanske vi skall använda snart. Den hittade Herman en dag när han hade rymt. Han stack på ett rådjur och försvann till skogs. Efter ett tag kom vår granne som också har hund och sa att Herman låg på ett ställe i skogen. Han hade morrat när grannen och hunden närmat sig honom. "Herman morrat?" sa vi med överseende leenden i rösten. "Ja han morrade åt Samba"

Grannen fick visa var rymlingen befann sig och mycket riktigt där låg han med en rådjursskånk i munnen, jättelycklig. Den var färsk, antagligen slaktavfall efter rådjursjakt, så den åkte in i frysen för att ha till viltspår.

Vad ligger där längst in? Några torra, frusna potatiskroketter ligger sked med några ärter. Och en halvfull låda med glass. En sådan där glass med fryshinna på som är så äcklig. Några bitar kött som inte är märkta med varken datum eller vad det är. Äckligt!

Puh nästan nere i botten. Vad är det?
Något grönt som ser slemmigt ut fast det är fruset. Kan man ens äta sånt?

Åse

Det killar i kroppen

Det måste var för att solen är framme och det är vår i luften. Åh du underbara sol! Som jag har längtat efter dig. I kalla Sverige tillber vi nästan solen när den dyker upp igen efter sin långa bortavaro.

Visst blir man piggare och gladare när solen kommer fram? Det liksom bara killar och sprudlar i kroppen och jag vill ut och skutta som en kalv på grönbete. Underbart är det. Ut ut ut ropar kroppen och knoppen.

Idag blev det rask promenad med kärringstavarna. de är såå bra för mitt mentala tillstånd samt att de liksom löser upp de stora spänningsknutorna i axlar, nacke och skuldror. Jag känner mig så mycket bättre efteråt. Det skall fr.o.m nu bli en daglig vana.

Jag har bestämt med Pontus ägare att jag skall rida honom tre dagar/vecka. Det tror jag skall hinnas med. Så nu blir det tisdag, torsdag och söndag.

Lennon var med hos veterinären och han skall fortsätta med sitt low fat foder. Han jublade inte precis. Han är ju en liten gourmand, vår Lennon.

Åse med kill i kroppen


söndag 24 februari 2013

Innegänget

Mys mys mys
Soffpotatisarna Herman, Lennon och Baldo gillar att mysa och det gör jag också. De älskar att vara ute också, både att leka och att gå på promenad. Herman sover gärna ute på balkongen även i snö. Men de myser gärna i soffan däremellan.

Jag gillar inte att vara borta hemifrån för mycket. Faktum är att jag har svårt att vara hemifrån mer än 2-3 kvällar/vecka. Om jag är hemifrån mer känns det inte som jag varit hemma alls.

Varför det är så vet jag inte men så har jag alltid varit, även som tonåring.  Jag var inte "ute" mycket då heller. Visst gick jag ut med mina kompisar på helgerna och kanske någon kväll i veckan men mest var jag hemma.

Jag är nog helt enkelt en sådan person som gillar att vara hemma och mysa.

Åse från myssoffan

I huvudet på Åse

Jaha då är det dags. Bara att lyfta på den lata trötta kroppen och gå upp helt enkelt. Frukosten fixas snabbt. Lasse gör smoothie och mackor och jag står för kaffet. Glufs glufs, tidningen ja. Vi delar upp den rättvist.

Undrar vilket humör han är på idag? Står han längst bort i hagen som vanligt? Och glashalt är det också fan fan fan. Jaha där står han, längst bort. Om jag ropar på honom kommer han säkert. Nähä det gjorde han inte.

Jäkla envetna skitgubbe. En 20-årig gammal enveten gubbjäkel är vad han är. Jag börjar mocka istället så kanske han undrar vart jag tog vägen och kommer närmare utgången. Han har inte direkt längtat efter mig det kunde jag se i hans uppsyn. Tyken på något sätt.

Mockningen klar. Fasen vad han skiter det där djuret. Slabbat ner sina vattenhinkar har han gjort också som vanligt.

Dags att gå ut och se om han kommit närmare utgången till hagen. Jag tänker inte jaga honom i den glashala, istäckta hagen.

Nej han står fortfarande längst in och stirrar på mig när jag ropar. "Kom och ta mig om du kan".

Jag får ta till stora artilleriet. En spann med lite havre i. Nu ser han lite intresserad ut. Yes överlistad. Nu kommer han minsann. Sådär ja. Det var inte så svårt att lura in honom.

Men herregud kan man fälla mer? Hela stallgången är ju täckt med hår. Umpf i munnen också.

Nu sadla. Oj vad han blåser upp sig. Nu skall man bara hitta någon vänlig själ som kan hålla djuret. Tack vad gulligt av dig.

Vad pinsamt att jag liksom dunsade ner på stackars Pontus när den unge killen höll honom. Känner mig som en liten valross när jag kravlar. Tur att det finns pallar. Undrar vad han tänkte, killen?
 Han tänkte säkert att det är tragiskt att vissa människor förfaller så när de blir lite äldre.

Nu ut. Hoppas han inte krånglar när hela coola stallgänget ser på. Nej det gick bra idag. Det är nog bara för att jag är en sådan naturlig och självklar ledargestalt.

Det här var väl mysigt Pontus. Skritta såhär tillsammans i solskenet. Nu tar vi en liten trav också. Inte dumt det här.

Ibland är det gött att leva.

Åse


lördag 23 februari 2013

Torskrygg och mässa

Idag har jag och Lasse varit på "Köpa Hus Utomlandsmässan" inne i Göteborg. Vi var på seminariet om Portugal. Vi har varit på den mässan några år nu och man kan verkligen säga att intresset för just Portugal har ökat markant.

Det var så många människor på det seminariet så stolarna inte räckte till och det var det definitivt inte förra året.

Efteråt pratade vi med ett par mäklare men de har inte riktigt de objekt som vi söker. de har främst lyxiga villor eller lägenheter vid stränder. Det är klart att vi kanske helst hade velat bo med havsutsikt. Men det är ju en gård vi letar efter och det finns kanske inte riktigt i den utsträckningen vid stränderna. Sedan har vi inte råd med en en stor fastighet vid havet.

Efter mässan åkte vi hem och åt ett par mackor. Jag var tvungen att få i mig något innan min date med Pontus. Han blev omskött i sedvanlig ordning. Jag borstade honom nog en timme. Han fäller något kopiöst just nu så det känns som jag har hår överallt.

Imorgon blir det tidig stalltjänst och kanske en uteritt.

Fast nu skall jag ta en lång härlig dusch innan jag ger mig i kast med middagen. Idag skall jag laga torskrygg, potatispuré, sparris och räkskum. Efteråt blir det chokladfondant med hallon. Gött göttigöttgött.

Åse

fredag 22 februari 2013

Lissabon+ köpa hus utomlandsmässan

Jaha idag är det fem veckor kvar tills vi åker till Lissabon. Vi stannar en vecka och kommer att vara där över påsk. De första fyra nätterna bor vi inne i Lissabon http://zuzabed.blogspot.se/p/zuza-chiado-studio-apartment.html sedan blir det hyrbil i tre dagar då vi bl.a. skall besöka Tomar.

Lägenheten vi har hyrt ligger centralt (vad det verkar) och är modern. Det är skönt att kunna sitta på balkongen och se på livet utanför, kanske med ett glas vin och en bok. Givetvis skall vi inte bara sitta på balkongen. Vi skall strosa runt och andas in Lissabon, äta gott, besöka turistställen och uppleva påsken.

Det skall bli såååå spännande. Lasse har varit i Porto i ett par dagar och jag har aldrig varit i Portugal över huvudtaget.  Det blir som en första försmak av vårt nya liv kanske?

Nu i helgen är det "Köpa Hus Utomlandsmässan" köpa hus utomlands i Göteborg. Det blir nog ett besök. De brukar ha en massa nyttiga seminarier. Sedan är det gratis inträde också och det är ju aldrig dumt. Vi får se vad som hinns med. Jag har ju Pontus och Lasse vill bygga färdigt bastun. Vi får se vad som hinns med helt enkelt.

Åse






torsdag 21 februari 2013

Närmar oss+stylad

Nu börjar det kännas som om vi närmar oss. Lasse har satt igång med basturenoveringen på allvar. Han har skurat de gamla väggarna med grönsåpa, rivit ut de gamla lavarna, bytt dörr och lagt nytt golv. Nu är det bara att bygga nya lavar och byta aggregatet sen är det klart.

Lägg till bildtext

Lasse är så duktig på att kakla



Nästa steg i "the never ending" renoveringen blir antingen det mellersta rummet i källaren eller tvättstugan. Tvättstugan kanske blir bäst att renovera när man kan hänga ut tvätten till tork.

Idag har jag varit och klippt mig. Dessutom färgade jag håret på salong. Det gör jag inte så ofta för jag är lite för snål för det. Det blev ganska bra.






Over and out
Åse

Snatteri på ICA

Igår kväll var jag iväg för att handla lite mat. Idag skulle finfrämmande komma på besök. Yvonne, som hjälpte till med adoptionerna med de två senaste hundarna hade med sig Isabel från hägnet protectora baix Vinalopo i Spanien. Dessutom kom Charlotte med sin hund Lilla.

Självscanning är bra eftersom det går fort och är smidigt när du kan checka ut själv. Denna gång blev det något som hette delavstämning. Vanlig avstämning har jag varit med om förut. Då lägger man ju upp alla sina varor för att se om man scannat allt ordentligt. Delavstämning var något nytt de infört.

Då väljer kassörskan fyra saker som hon kollar upp om man scannat. Tror ni inte att jag hade glömt att scanna en av dessa fyra saker. Tut tut tut, då går det stora larmet, alla tittar, viskar och pekar finger, lamporna blinkar......

Nej det händer givetvis inte. Men det kändes så. När man glömt en sak kollar de ALLA varor. Jag stod och höll tummarna och tänkte. Låt mig inte ha glömt något mer. Har jag scannat allt? Scannade jag den. Under tiden rodnade jag från topp till tå. Jag svär att jag var högröd i ansiktet.

Allt för en sketen pastej för 14:-

Allt annat var scannat som tur var. Jag bad om ursäkt 67 gånger och smet skamset iväg.

Åse

onsdag 20 februari 2013

Ducka för bollarna

Jag är ingen sportmänniska. Lasse, min man, är en sportmänniska. Han har utövat tennis  på elitnivå, fotboll på division 3.nivå och varit en god allroundsportare överhuvudtaget. Han springer inte så mycket längre men går en mil om dagen med hundarna.  Han älskar att titta på fotboll och hävdade at jag också skulle göra det bara jag gav det chansen.

Jag följde alltså med på fotboll. Jag tror det var en blåvitt-match och det var de tråkigaste 90 minuterna i mitt liv. Jag önskade så att jag tagit en bok med mig för då kunde jag ha utnyttjat tiden bättre. Lasse var jättearg och hävdade att det visst hände saker på plan. jag fortsatte att säga att inget hände, det blev ju inte ett enda mål......

Så att hävda att jag gillar sport är en överdrift utan dess like men igår lärde jag mig den största sporten av alla. Att ducka för bollarna, inte returnera dem. En väldigt god vän berättade att man skall se orostankar som tennisbollar som kommer farande mot en. Så fort du försöker returnera en boll är du inne i tankefällan. Man måste alltså ducka för bollarna och bara låta dem passera. Svisch! Svisch!

Så här många tennisbollar har inte lyckats ducka för idag men imorgon kanske

Det är ju givetvis lättare sagt än gjort men idag skall jag inte ens försöka utgöra mig för att vara en sportmänniska. Jag skall bara låta Pontus knata runt med mig på ryggen.

Åse

tisdag 19 februari 2013

Milda mjuka killar ska det vara

Milda mjuka killar ska det vara

När man är ute och går med tre hyfsat stora hundar är det många som väjer undan när man kommer.
Ofta är det någon med en liten hund som tittar på oss med skräck i blicken, ägaren alltså inte hunden.  De byter sida av vägen, går en annan väg eller håller sig så långt åt sidan som möjligt på gångbanan.

Ibland lyfts den lilla varelsen upp av ägaren och trycks hårt mot en fyllig barm eller gubbmage. Det är inte ovanligt att den lilla hunden skäller, mopsar upp sig och ser hotfull ut. Då brukar jag böja mig ner och klappa en av mina hundar och mumla "Oj! Skrämde hunden dig? Den är nog inte farlig"

Ägaren till den lilla hunden brukar titta konstigt på mig. Ibland frågar jag om den är aggressiv. Sedan går vi bar lugnt och värdigt vidare. Mina killar är inte intresserade av obalanserade halvfigurer (förutom Baldo som fortfarande är lite rädd för alla främlingar). Killarna, de två äldsta tittar inte ens åt skällande hundar. Det är som om de vill säga "Skall du vara sådär konstig vill vi inte hälsa på dig"

Nä milda mjuka killar skall det vara. Inte små tuffa hårdingar.

Åse

måndag 18 februari 2013

yoga

Yoga

Skojar någon med mig nu eller är det så illa.

Jag börjar från början. Jag har gjort en del yoga förut, absolut inte på högre nivå än nybörjare (med min stela kropp kommer man tyvärr inte längre). Jag tänkte att det vore bra att försöka ta tag i yogan igen och orsakerna till det är:

1) Jag är stel och har värk överallt

2) Det skall vara bra när man är stressad och har svårt att slappna av.

3) Jag skall försöka komma upp på hästen Pontus utan att kravla.

4) Det börjar bli svårt att ta på strumporna

Jag har tidigare köpt ett flertal olika typer av yoga-dvder (hur säger man det i plural?) Idag satte jag på den softaste av de jag har. Efter 9 minuter hade jag så ont så jag var tvungen att sluta. tom. att ligga som en liten boll gjorde fruktansvärt ont i svanken. Jag trodde ett tag att jag skulle få någon form av sträckning eller ryggskott eller nåt.

De ställningar som sägs vara "viloställningar" kunde jag inte ens utföra. Nämen vad är detta?

Just den här yogaställningen hoppade jag över idag

Imorgon blir det nog den här tror jag


Nä jag måste nog göra yoga lite oftare och imorgon satsar jag på 10 minuter.

Åse

Tankar från köksbordet och Elizabeth George

Tankar från köksbordet

Lasse stack tidigt till Örebro. När jag kom upp hade han ställt en smoothie till mig, gulle han. Han gör nästan  smoothie varje dag till sig själv och en till mig. Den består nästan alltid av ekologisk laktosfri youghurt, frysta hallon, banan och Brämhults juice.  Goda och fulla med energi.  Till det blev det en kaffe från vår Nespresso. Jag kan inte komma över hur gott kaffe det är. En macka fullbordade kalaset.

Hundarna fick sin frukost och en promenad innan dagis. Själv skall jag strax iväg till Pe3. Det är en samtalsterapeut som jag skall prata med efter en jobbig händelse i höstas. Det har dragit ut på tiden men nu hoppas jag att det skall komma igång på allvar så att jag kan lägga det hela bakom mig och gå vidare.

 Det är tur att jag har min ljudbok att lyssna på i bilen för det skingrar tankarna lite grann.  Boken är av Elizabeth George och läses av Katarina Ewerlöf. Den heter  En lögn att lita på Jag gillar hennes inläsning jättemycket.  Dessutom tycker jag mycket om Elizabeth Georges böcker. Ni vet de om Barbara Havers (min hjälte) och Thomas Lynley. Läs den för den är bra.

Varför Barbara Havers är min hjälte är nog för att hon går lite mot strömmen. Hon är inte sådär "kvinnlig" och "pysslig", lite som jag själv faktiskt. Jag har försökt att bli väääään men lyckas inte så bra. Nej Barbara och jag vi skiter i tofsar, fransar och spetsar.

Åse



söndag 17 februari 2013

I huvudet på Pontus

I huvudet på Pontus

Är det en bil? Nej nej nej det är en bil. Kommer den hit? Fasen också den svänger in. Är det lördag idag? Hur skall man kunna hålla reda på sånt här. Jag är ju bara en häst.

- Hey Tello! Är det lördag idag? Vadå det kan du inte veta? Du är bara en häst? Jaja.

Ok det är en bil. Har jag riktigt tur så är det ingen till mig. Människan kommer närmre....nu kan jag nästan se... Åh nej! Det är hon.... den tjocke. Shit. Det är lördag alltså.  Jag tror jag tar och går lite längre in i hagen så kan hon inte fånga mig ändå tihi. Låt henne fixa mitt käk och göra snyggt i boxen för mig. Låt henne diska alla spänner och fylla på rent vatten. Jag säger bara låt henne.

Jaha nu kommer hon ut i hagen. Haha hon har gömt grimskaftet i fickan. Precis som om jag skall gå på den lätte. Nej nu. Hon har spann med sig. Åh det är säkert havre i den. Hmm. Är det värt det? Är det värt det? Ok men det är bara för att jag är så hungrig.

Det är rätt gött när hon borstar. Jag fäller ju så kopiöst nu så det kliar över hela kroppen. Ja ta lite där också. Sedan kliar hon rätt mycket också. Det är ju rätt mysigt.

Åh nej nu skall hon upp. Hon är ju inte direkt smidig när hon hoppar upp som en liten valross. Umpf ryggen gick nästan av. Kolla kolla kolla bara så hon liksom kravlar upp. Herregud prova lite yoga eller något. Och när du ändå håller på satsa på viktväktarna.  Tur att man är nordsvensk så man klarar av sådana kolosser.

Aha vi skall ut på promenad. Det tror hon va hahahaha. Om jag krånglar lite kanske hon ger upp. Nähä hon gav inte upp. Hon piskade mig i arslet. Tack för den du.

Rätt mysigt är det i alla fall. Jag tar mig en liten tur och hon den tjocke där uppe, hon kan väl få följa med idag.
Men bara för jag har bestämt det.

Pontus

ny bil och stalltjänst

Ny bil och stalltjänst

Jag är lite av en frågesportsnörd därför brukar jag titta på poskodslotteriet på fredagar och lördagar. Det är lagom långt, 30 minuter, och jag brukar klara mig rätt bra. Ibland delar de ut pengar till människor som vunnit. Det kan vara 10000:-, 100000:- eller ibland en miljon.

Då och då frågar personerna som delar ut vinsten vad vinnaren tänker göra för pengarna. Ofta svarar  vinnaren att de tänker resa någonstans. Men ibland säger de att de tänker köpa en ny bil, JA EN NY Bil. 

Jag som kör en gammal Saab, värde ca 3000:- , kan inte för mitt liv förstå varför man köper en ny bil överhuvudtaget. Att köpa en ny begagnad bil det förstår jag men en ny bil. Jag menar det räcker ju att du går in och sätter dig i den och kör 500 meter så har ju värdet minskat med minst 10%. För mig skulle det vara helt onödiga pengar. Jag tycker en bil får kosta max 25 000. Så nu är det sagt.

Idag har jag varit i stallet i sedvanlig ordning. Idag tog jag och Pontus en tur ute och längs med Aspen befinner sig finurliga farbröder som sitter i vassen och gör något skumt. De kan tänkas fiska men jag är inte säker. De dök i alla fall helt plötsligt upp och lille Pontus blev så rädd och sjåpade sig. det kunde tyckas som vi dansade tango eller något.

 För det var ett steg framåt och framåt och sen så går vi bakåt och bakåt, sen så står vi still och sen gör vi lite till.

Hem kom vi i alla fall och nu väntar dusch och en liten vila på stället. Kanske läser jag en stund. Lasse är iväg och äter brunch med sin son som fyllt 20 så jag och Adam får hitta på något att äta.

Åse






lördag 16 februari 2013

lördagkväll

Lördagkväll

Idag har varit en ganska skön dag. Den började med en underbar kaffe från vår goda nya Nespresso, smoothie och macka. Sedan blev det en tur till stallet där Pontus blev omhändertagen på alla sätt och vis. Idag kom han så fint när jag skramlade med lite havre i en spann. Idag red vi lite i manégen och det fungerade utmärkt. Det skall bli skönt när vägarna blir rena så man kan rida ut utan broddar.

Efter stallet blev det lunch, dusch och bokläsning med medföljande siesta. Matlagning följde på det och nu ett glas vin och Pluras kök.

Mer än såhär har faktiskt inte hänt. Jo Lennon mår bättre hela tiden och det är oerhört skönt.

Imorgon skall jag skriva om att köpa ny bil.

Åse

fredag 15 februari 2013

50 år

50 år

I sommar fyller jag 50 år.    50 år är ju fruktansvärt gammalt! Jag känner mig ju inte så gammal utan ganska barnslig faktiskt.

För att fira min födelsedag tänkte jag och Lasse resa bort. Vi har diskuterat fram och tillbaka vart vi skall vi skall åka. Vi har pratat om Karibien och Asien, mest Asien eftersom prisnivån är bättre. Det kanske är den sista långresan vi kan göra. För om vi flyttar till Portugal och har någon form av uthyrningsverksamhet där kan vi kanske inte lämna hur som helst. Sedan har vi ju inte eminenta hundvakter där som vi har här.

Thailand på sommaren är ju inte det bästa förutom östkusten kanske, men där har vi varit. Det innebar att vi var tvungna att undersöka var  det var bäst att åka till på sommaren och vi kom fram till Malaysia. Deras östkust har tydligen det perfekta vädret just då.

Nu håller vi på att googla om olika ställen i Malaysia och Kuala Lumpur är ju ett måste. Vi kommer nog tillbringa 3-4 dagar där. Sedan är det mer oklart men Tioman Island verkar vara fint. Det kommer bli mer grävande i den outforskade kunskapslådan kan jag försäkra.

När vi kommit hem från Malaysia, eller var det nu blir, kommer vi ha någon form av firande hemma.
kanske öppet hus i trädgården med grill och dryck, eller buffé, eller ???? Det blir vad det blir helt enkelt. Mycket planerande med andra ord.

Återkommer med mer information när jag vet mer.

Tjolahopp
Åse






varg?

Varg?

Eftersom Lennon har varit sjuk i bla bukspottkörtelinflammation, får han mediciner. Dels skall han ha antibiotika och dels smärtstillande. Om det är något han inte gillar så är det att bli itvingad mediciner.

Hur gör man då? Jo man tar en hund. Märk väl att vi inte kan lägga medicinen i en köttbulle eller dylikt då han inte får äta något annat än sitt specialfoder. Var var jag nu? Jo man tar en hund, tar tag i hans käke, tvingar upp munnen, pressar ner medicinen i svalget på hunden, stänger käken, och hoppas på att hunden sväljer.

Denna hund som vi har ser ut som om han vill döda oss. Denna hund som i normala fall är den mest timida varelse visar tänderna, morrar och låter som jag vet inte vad. Är det en varg vi har fått in i huset?

Nu skall vargen och jag gå på promenad. Ha en god dag.

Åse

torsdag 14 februari 2013

Alla Hjärtans Dag+Nespresso

Alla Hjärtans Dag+Nespresso

Idag vaknar jag utan min man som befinner sig i Stockholm. Det är lite tråkigt att han måste resa en del i jobbet men vad skall man göra. Det är bara att gilla läget.

I måndags när Lennon hade börjat äta och jag till Media Markt och köpte en automatisk Nespresso. Vår gamla kaffemaskin hade brutit ihop och skulle aldrig fungera mer. En burk Nèscafé inhandlades för att ha något tills vi bestämt hur vi skulle göra, börja brygga igen, ny kaffemaskin eller kapselmaskin kanske.

Hemma hos goda vänner fick jag smaka Nespresso och det var jäkligt gott kaffe men jag har känt mig som en motståndare till de små otygen. De verkar miljöovänliga (och är det väl också). Hur som helst efter Lennons snabba återhämtande fick jag lust att fira. Jag letade upp vår gamla bryggare. Sedan stack jag iväg och köpte melittafilter och bryggkaffe.

Media Markt blev nästa stopp. Jag fick hjälp av en kunnig man och vi blickade ut över denna djungel med kaffemaskiner, kapselmaskiner och allsköns tillbehör. Vilken var nu bäst? Bäst kaffe, enligt mannen, hade Nespresso. Däremot var det krångligare eftersom kapslarna bara kan beställas på nätet. (fint och märkvärdigt skall det vara). Det som var bra med Nespresso var att de bara säljer kaffe, ingen dumledajmsdryck, eller chaite eller fanvetvad. Tänk Adam i händerna på dumledajmdryck!!!!!!

Denna lilla fina maskin kommer med automatisk mjölskummare och gör de godaste cappuccinon ever. Jag dricker inte mycket kaffe men de två jag dricker får gärna vara goda. Till Lasse, som dricker ett par baljor/dag, har vi också installerat kaffebryggaren.

Ikväll kommer min underbara man hem från Stockholm så jag har lite att göra såsom städning och något gott att äta. Ikväll tror jag det blir tomatmozzarellabasilikapaj. Kanske blir det någon lite present också. Tyvärr vill ha väl helst ha en hilti men det kommer han inte få.

Åse



onsdag 13 februari 2013

Tillbaka till djursjukhuset?

Tillbaka till djursjukhuset?

Adam, sonen, tog första nattvakten. Vi bäddade till Lennon inne hos honom och ställde mat och vatten där också. På måndagmorgonen vaknade jag tidigt och sprang upp till Adams rum. Hade Lennon ätit eller druckit något under natten? Nej ingenting alls. Adam hade försökt med sked, sugrör, sportflaska med pip, inget hade fungerat.

Nu såg hunden svag ut och det var kritiskt att vi var tvungna att få i honom vätska åtminstone. lasse åkte upp till veterinären för den tredje sprutan mot noskvalster. När han kom tillbaka hade han med sig medicinsprutor och specialfodret, fast i konserv. Hans-Jörgens råd var att blöta upp fodret till en lös välling och spruta i Lennon det med medicinspruta. Adam skred till verket och ungen gav sig inte. Som han höll på. Spruta efter spruta slank ner i Lennons strupe. Dessutom smärtstillande tabletter som Adam körde ner i halsen på honom. Sakta men säkert blev Lennon starkare och gladare.

På tisdagen var Lennon riktigt pigg och åt sin matvälling utan spruta. Han fick gå på små promenader.
Idag, onsdag kan man knappt se att han varit sjuk. Han är sugen på att leka. Han vill inte gärna dricka men får sin matvälling 4 ggr/dag så det blir ändå mycket vätska.

Tack och lov att min lilla Lennon är nästan frisk. Det har varit en jobbig vecka.
Spanienresan fick jag ställa in men det får bli en annan gång.

Åse

Hemkomst

Hemkomst

På lördagen sa de på Blå Stjärnan att de ville behålla Lennon åtminstone en dag till. Det skulle kunna innebära att kanske skulle kunna komma hem på söndagen.

Jag åkte till stallet och skötte Pontus, red ut i det vackra vårvintervädret. Givetvis kände jag att det var svårt att slappna av men jag försökte njuta ändå. Samtalet från Blå Stjärnan visade på att de helst ville behålla honom ett dygn till men de såg inte några direkta hinder till att vi kunde hämta honom samma dag. Jag menade på att han har suttit i kennel i Spanien i 18 månader och att han säkert skulle må bättre bara han fick komma hem till sin trygghet och flock igen. Tiden bestämdes till ca 16.00.

När klockan var 15.30 gav vi oss av till Blå stjärnan och efter en lite väntetid kom han. Han såg väldigt svag ut och viftade knappt på svansen när han såg oss. Hade vi fattat fel beslut? Hade det varit bättre om han fått stanna kvar? Vi blev lovade att vi kunde komma tillbaka om det inte fungerade. Eftersom han haft dropp i tre dygn var det kritiska att få i honom tillräckligt med vätska.

Han fick smärtstillande att ta med hem och recept på fler tabletter. Minst 1/2 liter vätska skulle han ha i sig/dygn. Dessutom fick vi med specialfoder.

Vi åkte hem. I bilen var Lennon helt tyst. Ibland gnydde han sakta som om han hade ont. Usch han såg inte alls bra ut.

När vi kom hem gick han direkt och la sig. Han verkade knappt glad över att kommit hem. Äta ville han inte, varken uppblött foder eller torrt. Dricka ville han inte heller. Hur skulle vi göra nu? Vi ställde ut vattenskålar överallt och tänkte att han nog skulle dricka när han blev törstig. Sedan bäddade vi på golvet i Adams rum. Där ställde vi också vatten och mat. Kanske skulle han äta på natten?

Åse

orolig väntan

Orolig väntan

Natten mellan torsdag och fredag sov jag oroligt. Någon gång tittade jag på mobilen för att se om jag missat några samtal. Efter det var det svårt att somna om. Jag visste ju att ett samtal nu i natt hade inneburit att det var dags att åka ner och avliva honom.

Som tur var så kunde Lasse jobba hemifrån på fredagen och vi gick och väntade på telefonsamtal efter Blå Stjärnans rond. Samtalet kom men nyheterna var inte direkt upplyftande. Kontraströntgen, röntgen eller ultraljud hade inte visat på några föremål som satt fast. Han var lika medtagen som kvällen innan. Dropp fortsatte.

Dagen försvann i en dimma av oro och jag satte igång att städa undan handdukar med spyor, tvättade av golven, körde ett par maskiner tvätt osv.

Lördag morgon ringde de återigen från Blå Stjärnan. Kräkningarna hade nästan helt upphört men han var i ungefär samma skick. Jag åkte till stallet för att skingra tankarna en stund. Jag kunde inte rida för jag hade så ont i magen men Pontus sköttes om och pysslades med. När jag var i stallet fick jag för mig att Lennon inte skulle klara sig och i så fall ville jag ha hem honom och avliva honom hemma.

Lasse fick ringa till Blå Stjärnan och fråga rent ut om de trodde han var döende. Nej nu tyckte de nog att det hade vänt. Puh!

Åse

tisdag 12 februari 2013

Blå Stjärnan

Blå Stjärnan

Efter att Lennon, den ena av hundarna, blivit sjuk åkte vi akut in till Blå Stjärnan efter att ha pratat med veterinär Hans-Jörgen på Lerums Djurklinik. Jag försökte få tag på min dotter under vägen. Jag kände att jag behövde hennes någons stöd. Lasse befann sig i Malmö och Adam var hemma med de andra hundarna.

Jag körde in och medan jag körde sneglade jag bak på Lennon för att se hur det var med honom. Han såg väldigt medtagen ut och kräktes i bilen.

När vi kom fram fick vi vänta en stund men efter ett litet tag blev vi visade till ett rum. De sa att det skulle komma in en bitskadad hund som troligtvis skulle gå före men kanske skulle veterinären hinna in till oss innan den kom in. Under tiden vi väntade tyckte jag att Lennon blev gradvis sämre hela tiden. Sedan kom ett sms från min dotter som sa att hon var på väg.

Ingen veterinär kom och ett nytt sms visade att Madeleine, dottern hade kommit fram till Blå Stjärnan. Hon dök upp och sa att den lilla hunden, som var bitskadad, hade kommit samtidigt som hon. Vi antog att vi skulle vänta ytterligare. Någon kom och frågade om vi ville ha kaffe. Vi tackade ja. Kaffet anlände och då började Lennon kräkas och det var blod i.

Jag tänkte att nu dör han om de inte kommer. Det var fruktansvärt att sitta och se på när han bara blev svagare och svagare. Lasse dök upp. Han hade kört från Malmö där han skulle ha övernattat. Det var så gott att se honom. Till slut kom veterinären och Lennon blev röntgad och satt på dropp och inlagd. Han skulle få 1.3 liter dropp de närmsta 6 timmarna, så uttorkad var han. de kunde se att det inte satt något fast men de kunde inte säga vad som felades.

Att se när de ledde bort Lennon, så svag och medtagen, var fruktansvärt. Denne lille kille som blivit så misshandlad i sitt tidigare liv och sedan fått bo i en kennel i 18 månader eftersom ingen ville ha honom. Skulle han tro att vi övergivit honom igen? Dessutom visste vi inte om vi skulle få se honom igen, hemska tanke.

Lasse körde Madeleine hem och jag körde hem oerhört sorgsen och helt slut. Jag hade mobilen på nattduksbordet hela natten ifall de skulle ringa från Blå Stjärnan.

Fortsättning följer

Åse


söndag 10 februari 2013

tillbaka

Tillbaka

Lennon fick komma hem från Blå Stjärnan idag och jag kommer ge en återblick över de sista tre gräsliga dygnen. men det gör jag inte förrän imorgon. Idag/ikväll är jag alltför trött för att kunna skriva mycket mer än just det här.
Så till alla mina (4 hahahaha) läsare, ni får ge er till tåls till morgondagen.

Morgondagen kommer innebära, förutom uppdatera bloggen, intensivvård av min älskade hund Lennon.

En lite lyckligare men fortfarande orolig Åse

fredag 8 februari 2013

Veterinären

Hos veterinären

På torsdagsmorgonen åkte jag med Lennon till veterinären. När jag ringde och berättade om Lennon sa de att vi kunde komma direkt. Vi kom in och de tog tempen, som var normal, och veterinären Hans-Jörgen frågade om han kommit i kontakt med råttgift. Jag sa att jag inte trodde det men man vet aldrig.

Lennon fick i alla fall en k-vitaminspruta, penicillinspruta och en annan vitaminspruta. Sedan fick vi också specialfoder som han skulle äta i ett par dagar, en medicin som skulle stoppa diarréerna och ett recept på antibiotika.

Vi åkte till apoteket och hämtade medicinen och åkte sedan hem. Lennon ville inte äta något så jag stoppade medicinen i halsen på honom. Han drack lite vatten men allt kom upp igen. Sedan kom en ny blodig avföring ute. Det såg jätteäckligt ut.

Vid 12-tiden ringde jag veterinären igen och berättade att han inte kunde behålla någonting och att han började bli väldigt påverkad. Då fick vi komma upp igen och han fick dropp under huden.

Vid fyratiden såg han så svag och hängig ut så jag ringde Hans-Jörgen igen. Då bad han mig åka ner till Blå Stjärnan. Sagt och gjort jag stoppade in hunden i bilen efter att ha ordnat för hundarna hemma.

Åse

Lennon sjuk

Lennon sjuk

I onsdags kom hundarna hem från dagis i vanlig ordning och rusade ut i trädgården för dagens brottningsmatch. De älskar sina dagliga turer med varandra och de turas om att brottas. Den enda som leker på dagis är Baldo eftersom Herman måste agera polis och dagisföreståndare och Lennon är alldeles för undergiven för att leka med hundar han inte känner väl.

Lennon ville inte brottas denna dag utan började äta gräs och kräktes sedan en hel del. Inget ovanligt med det för det gör han ganska ofta. Väl inne blev det middag men Lennons sedvanliga förtjusning över maten hade bytts till en mer avvaktande hållning. Han åt i alla fall upp den om än långsammare än vanligt. Detta har aldrig hänt förut.

På kvällspromenaden hade han kräkts och haft diarré. Det var väl något han hade ätit tänkte vi. På natten väckte Lasse mig och undrade om jag kunde "ta " Lennon lite. Han hade varit uppe flera gånger och varit ute med honom samt torkat en del spyor och hundbajs. Lennon mådde uppenbarligen inte bra.

I går morse åkte Baldo och Herman med Lennon skulle få vara hemma med mig då han varit krasslig hela natten. På morgonen släppte jag ut honom i trädgården och han sprang längre bort för att bajsa. Han hade våldsam diarré och jag såg att det var mycket färskt blod i avföringen. Då blev jag jätterädd och gick och ringde Hans-Jörgen på Lerums Djurklinik.

Åse

torsdag 7 februari 2013

sjuk hund och kaffe

Sjuk hund och kaffe

VAH! Ja då menar jag inte ett felstavat va? Utan just VAH= Vård Av Hund. Ja jag vårdar min sjuka hund hemma. Lennon, mellankillen har kräkts och haft diarré hela natten. Nu går tvättmaskinen för fullt efter alla trasor och handdukar som krävts för att avlägsna dessa otrevligheter.

Lennon själv ligger medtagen i min säng och vilar. Jag släppte precis ut honom och han har fortfarande diarré. Han åt lite snö och jag tänkte att han kanske var törstig så jag ställde ner en skål vatten till honom så han inte behöver trava upp och ner för trappan om han behöver dricka. Sedan får jag koka lite ris och torsk till honom för senare bruk. Just nu får han ingen mat och jag tror inte han vill ha någon heller.

Kaffemaskinen av märket Siemens har gått hädan tror jag Ve och fasa! . Det luktar lite bränt och inget kaffe kommer. Att laga den tro jag bara är dumt. Det kommer säkert kosta mer än vad en ny kostar så nu går vi i funderingar. Jag drack ett väldigt gott kaffe hos ett par vänner men det var från en kapselmaskin, en Nespresso tror jag. Jag tycker de verkar så miljöovänliga så det tror jag går bort. Dessutom går ju bara kapslarna att beställa på nätet. Det luktar ju så gott med nymalt också.
Jag tror jag får gå på jakt efter en ny maskin  helt enkelt.

I morse blev det nèscafé och det är inte så jättegott.

Åse, från sjukstugan i Lerum

onsdag 6 februari 2013

biblioteket-översvämning

Biblioteket



 

Vilken tur att barnen flyttade hemifrån så att en del av våra böcker kunde flytta in i ett eget rum. Tyvärr är det väl så att böckerna hopar sig och att de flesta böckerna i biblioteket har jag inte läst. Dessutom finns det böcker i andra rum.

Jag har adlibris- och Bokiaförbud. Jag får inte gå in. Så fort jag en bokhandel börjar jag svettas och skaka lite i händerna. Jag hade hållit mig länge men när jag var på Babben Larsson för snart två veckor sedan hade jag ett litet återfall i en Pocket Shop. Efter en fruktansvärd viljeansträngning blev bytet bara två pocketar.

Hjälp!

snö

Snö

I går kväll började det att snöa och det verkar som om det hållit på hela natten. Nu på morgonen är det väldigt vackert ute med all snö som täckt in hela landskapet. Snö hänger från grenarna på träden och allt ser mjukt och fluffigt ut.

Men det spelar ingen roll hur vackert det än är. Jag tycker inte om det. Vintern är min värsta period. Man måste skrapa rutorna på bilen på morgonen. Dessutom är det iskallt i bilen när man sätter sig i den. Vantar, halsdukar, mössor och långkalsonger skall på. Hämta tidningen i morgonrock är ingen hit.

Fast vi går mot ljusare tider. Jag tycker man kan märka det ganska tydligt nu att det både har blivit ljusare på eftermiddagarna och kvällarna och något lite ljusare på morgonen.

På tisdag åker jag till Spanien och hoppas på lite sol i ansiktet då. När jag kommer tillbaka därifrån så har våren hunnit ytterligare en bit här i kalla Norden.

Läste igår om framstående författare och journalister som blivit nätmobbade/näthatade och det gjorde mig riktigt ledsen och bestört. Det var oerhört modigt av dem och jag undrar hur många andra som blir trakasserade och hotade men som väljer att inte gå ut med det. Jag skulle ha lagt in länken nedan men märkte att den inte fanns kvar. Hur som helst så kommer Uppdrag Granskning handla om det ikväll.

Åse

tisdag 5 februari 2013

Nu går skam på torra land

Skam på torra land

Det nittonåriga barnet, kvisten kallad, städar. Han är inne på sitt rum och slänger grejer. Han har en stackars kompis här som får hjälpa till. Ibland tycker jag mig höra att de nyser eller hostar till. Det är väl dammet eller möglet kanske. Det kan ju aldrig vara bra att andas in.

Konstigt att det måste gå så lång tid mellan gångerna. Va! Vad var det? Dammsugaren!

Om det inte kommer ett inlägg imorgon beror det på att jag ligger på intensiven i chock.

Till alla nior som skriver nationella prov imorgon. LYCKA TILL!

Åse


sex and drugs and rock n roll

Sex,  droger och rock n roll

verkar vara ett vinnande koncept om man vill ha en populär blogg. Gårdagens inlägg om telefonporr gav många nya läsare så det kan vara den nya inriktningen den bloggen kommer ta. Nu är jag ju rätt dålig på droger. Skall man skriva om nya eller gamla? Sexträsket är ju också lite obekant men det kanske står något i dagens GP. Rock n roll tja.
Sååå mina kära läsare "telefonporr va?"

Nå jag skall fundera på saken. Jag tror dock att bloggen kommer ha samma lite småtråkiga inställning och inlägg som förut, typ "Idag skiner solen" och "i stallet" "Pelargoner"

Eleverna i sjuan fick av en händelse se att jag har en blogg. Igår konstaterade en tjej "Din blogg suger" "Ehm tack, den är ju inte direkt avsedd för 12-14-åringar"

Det är frukostdags och jag skall strax ge mig iväg in i duschen. Jag gillar inte att gå upp 05.45 men som jag har berättat förut är jag väldigt långsam, speciellt på morgonen, så jag behöver den tiden.

Hermans veterinärbesök igår resulterade i en ögoninflammation och ev. urinvägsinfektion. Salava och sulfa med andra ord. Igår fick dessutom alla tre dogsen andra sprutan i en serie på tre som de skall ha för noskvalster. Det rullar lite pengar nu med andra ord. Fast det är de värda.


Åse med ett bett av smörgåsen i munnen



måndag 4 februari 2013

telefonporr

Telefonporr

Som tonårsmamma till totalt tre och bonus/styv/häxmamma till tre tonåringar samt högstadielärare i ett antal år är jag inte lättchockad. Jag har hört det mesta, sett det mesta samt upplevt en hel del. Det har varit härligt (NOT) att ta del av dessa aspirerande vuxnas trevande försök in i vuxenvärlden.

På en lektion för inte så länge sedan både rodnade jag, fick panik och blev hyfsat ställd. Orsaken till detta spektakel var en elev, vi kan kalla honom A som höll på en del med sin mobiltelefon på lektionen. Efter en del tillsägningar tog jag ifrån A hans telefon och förpassade den olycksalige ynglingen ut i korridoren för en time out.

En annan elev, vi kan kalla henne I närmade sig mig och viskade. "Kan vi kolla hans mobiltelefon då han tog foton på oss tidigare och vi ville inte det. Vi är rädda att han lägger ut dem på Facebook."

Jag tvekade en stund men så tänkte jag att vi kan radera fotona så jag gav mitt medgivande till att titta i kameran i telefonen. Elev I öppnade mobilen och ett omisskännligt ljud fyllde salen och elev I började skrika medan hon kastade över mobilen till mig. Ett ljud, ganska högt, hördes i hela salen och man kunde inte ta miste på vad för slags ljud det var. En porrfilm av ganska grov kaliber utspelade sig på den lilla mobilskärmen.

Jag stod nu med mobilen i handen och ljudet fyllde varje por i min kropp. Jag som är tekniskt outvecklad kunde inte stänga av den. "Hur gör man?" väste jag.
Nej jag kastade över den till elev I igen. "Stäng av den." Hela klassen tjöt av skratt medan ljudet av porrfilm liksom seglade fram och tillbaka mellan mig och elev I. Ingen av oss kunde hitta sinnesnärvaro och stänga av den.

Till slut lyckades elev I att stänga av den och tystnaden som lägrade sig i rummet var obeskrivligt skön. Plötsligt öppnades dörren och elev A kom in. Man kunde ta på spänningen. Han förstod direkt att något alldeles särskilt hade hänt.  Han frågade lite och så och någon berättade lite senare. Han smålog lite nöjt när lektionen var slut.

Det var en pärs.

Kill med kvisten på er
Åse

måndag morgon 4

Måndag morgon 4

Så sitter jag här nu igen och det är måndag morgon. Framför mig ligger ett helt batteri med piller och medikamenter. Det är 5 st kapslar mot nervsmärta. 1 kapsel D-vitamin, eftersom vi får för lite sol här i kalla mörka Norden, 1 magnesium mot spända muskler och en östrogentablett. PUH! Man blir ju mätt på bara tabletterna.

Nervsmärta är en mystisk åkomma som läkarna inte vet vad det kommer ifrån. Den dök upp för ca 2 år sedan. Jag var ute och gick med hundarna. Det var precis när Lennon kommit och det var väldigt halt ute. Plötsligt "Skar" det till i insidan av låret och jag trodde att det berodde på att jag hade halkat på någon isfläck och kanske sträckt mig eller så.

Smärtan kom och gick. Ibland dök den upp med 5-6 korta impulser, som elstötar ungefär. Ibland kom en lång. Det kunde vara uppehåll ett par dagar och ibland kom den hela tiden. Smärtan var olidlig. Att skrika rätt ut i kön på ICA är ingen hit. Den psykiska terrorn gjorde att jag hade svårt att sova för man visste ju inte när smärtan skulle komma tillbaka.

Sedan följde läkarbesök, sjukgymnast, remiss till neurologen i Borås. Jag fick utskriven en kräm först som var fruktansvärd och framkallade ännu mer smärta, sedan en medicin som jag var allergisk mot. Jag fick utslag över precis hela kroppen som kliade något fruktansvärt.

Nu har jag en annan medicin som fungerar kanon. Det är någon slags epilepsimedicin som blockerar nervändarna på något vis. Jag skiter i hur för den fungerar hahahahaha. Jag vet däremot inte hur länge man kan hålla på att äta den.

Nu har jag ett läkarbesök som väntar innan jobbet och sedan följer arbete.

Lasse jobbar vidare med bastun och den börjar bli så fin. Han har rivit ut inredningen och satt en ny skitsnygg dörr. Igår var han iväg och köpte mörkt klinkers till bastugolvet. Jag får lägga upp ett foto när han är klar.

näbbpussar
Åse

söndag 3 februari 2013

Skridskor på Aspen

Skridskor på Aspen.

Nä det var inte jag som åkte utan en hel hoper med människor. Jag kunde allt se dem på väg hem från stallet. Direkt förflyttades jag en sisådär 40 år tillbaka i tiden.

Det förkunnades på låg- och mellanstadiet att nu skulle vi minsann åka skridskor med skolan. Jag kunde inte åka så det var en jäkla pina från början till slut. Sedan gjorde ju det inte saken bättre att flera tjejer i min klass hade KONSTÅKNINGSSKRIDSKOR MED TAGGAR DÄR FRAM. Herregud vad jag tyckte de var snygga.

Själv hasade jag på insidan lädret, om jag inte hade ramlat, på skitfula skridskor utan taggar. De såg väl ut ungefär så här.





På den tiden var min BMI inte riktigt i paritet med var den är idag. Alltså högre BMI nu än då. Jag var med andra ord mager på gränsen till undernärd. Det innebar att jag frös som en hund vid alla temperaturer under 15 grader plus.

Vi åkte alltid i Ruddalen och vi var tvungna att åka minst ett varv eller så. Jag tror det tog mig ett par timmar medan de andra var klara på typ en kvart. En evighetslång pina var det.

Det enda som var bra med utflykten var att mamma hade gjort matsäck. Gud vilka matsäckar hon kunde göra, min mamma. Det var goda smörgåsar med gott och rikligt pålägg på. Säkert något annat gott också förutom den varma chokladen men det kan jag inte komma ihåg. Smörgåsarna har etsat sig fast i mitt minne.

Åse



Melodifestivalen

Melodifestivalen

igår tittade vi inte på. Det gör vi aldrig eftersom kvalitén på låtarna är så dålig. Idag kan jag läsa i dagens GP att Yohio och David Lindgren gick vidare. Yohio har jag hört talas om förut. Han har slagit stort i Japan men jag har aldrig hört hans musik. Vem David Lindgren är vet jag inte. Det här med alla dessa delfinaler verkar helt sjukt och verkar bara finnas till för att mjölka ut så mycket pengar som möjligt.

Idag skiner solen och jag skall bege mig till stallet. Hästen Pontus skall skötas om efter alla konstens regler och sedan blir det el liten uteritt. Efter stallet blir det dusch och lunch. Sedan följer veckans rättning.

Nu är det bara en vecka kvar till februarilovet och det skall bli så skönt. Den 12/2 åker jag till Elche i Spanien för att besöka det hägn som Lennon och Baldo kommer ifrån. Det blir bara fyra dagar där. Med hem har vi tre hundar som skall placeras i svenska familjer. Det kommer bli jobbigt tror jag men spännande också.

Mitt inlägg tidigare i veckan som handlade om mina stickvrak har resulterat i handfast vägledning (tror jag). På torsdag kommer två kompisar hit på stickcafé för att hjälpa mig vidare mot mitt mål att bli en mysstickerska.

Nu får jag snabba mig på innan kaffet kallnat.

Kramar
Åse

lördag 2 februari 2013

sammanfattning av lördagen

Sammanfattning av lördagen

Ja så har man nu ätit en god middag bestående av potatispuré , stekt torskfilé, räkröra och smörsvängd spenat. Till det dracks en god pinot noir.

Dagen inleddes med stalltjänst. Hästen Pontus sköttes om, reds och förpassades ut i hagen. Vi fick en mysig ridtur längs sjön Aspen. Solen sken medan jag mockade och gjorde all andra sysslor. Allt det här tar ca 3 timmar.

Väl hemma duschade jag, åt lunch och tog en middagspaus med bokläsning och en liten lur. När vi återvänt till livet åkte vi till Öjersjö för att hämta Lasses bil.  Den blev kvar där efter Lasse hade varit hos en kompis och druckit kinesiskt risbrännvin.

Lasse ja, när jag frågade när han kom hem svarade han, lite svävande, vid tvåtiden men Adam har bildbevis på att han låg och sov på golvet i vardagsrummet jämte Herman vid tretiden.Dessutom berättade Urban, värden för gårdagens utsvävningar, att han lagt sig vid halvfyra, precis efter Lasse hade åkt. Det blir alltid lite våldsamt när Lasse träffar "grabbarna". detta sker som tur är bara en gång om året. Grabbar och grabbar, de fyller 50 nästa år.

En promenad på en timma med hundarna avrundade dagen innan vi tog oss an middagen. Nu blir det soffmys innan tidig sänggång då jag skall träffa hästen Pontus imorgon bitti.

Puss på näbben
Åse

lördag morgon-mot stallet

Lördag morgon-mot stallet

Efter en ganska orolig natt, antagligen för varmt i rummet, är jag nu uppe för att göra mig i ordning och åka till stallet. Lasse sover gott i sin säng. Jag vet inte riktigt när han kom hem i natt efter sin "tumlaruntmedkillarnakväll". Det luktar ju inte så mycket whisky så det bådar gott.

Det ser mulet ut ute men det kan nog bli en fin uteritt längs med sjön Aspen. Först skall dock två saker övervinnas. Det ena är att fånga hästen i hagen, vilket har gått strålande hittills. Det andra är ju att sitta upp, vilket har gått bättre sista tiden. Sedan hade jag ju en first encounter with mud sist jag träffade honom dvs. han var helt insmord i lera. Det tar sin tid att få bort vill jag lova.

Frukosten står framför mig och kaffet kallnar om jag inte sätter fart så jag avslutar mitt lilla morgoninlägg här.

Ha det gott idag folks

Åse

fredag 1 februari 2013

fredag kväll

Fredag kväll

Nu är vi mätta och stinna, jag och Adam. Det är fredag kväll och mitt lilla barn Adam är hemma hos mig istället för att vara ute och dricka sprit och umgås med olämpliga unga damer. Det är ju en gammal moder glad för. Adam fick välja mat så det blev thaimat från Floda.

Dagen har förflutit hyfsat förutom att jag har varit grymt trött hela dagen. Jag blev väckt tidigt strax efter 04.00 av gamle hunden Herman som var kissnödig. Jag skulle ändå upp vid femtiden så det var ingen idé att lägga sig efteråt. Herman har börjat dricka mer nuförtiden och jag börjar bli orolig för att han kanske har problem med sina njurar. Jag får ringa veterinären på måndag så det får kolla upp det.

Alla tre hundarna blec vaccinerade mot noskvalster i veckan. Det är tydligen små kvalster som kan leva i hundens nos, därav namnet. Det orsakar att hundarna drar in, snörvlar och nyser en del. Tre sprutor skall de ha med en veckas mellanrum. Trevligt, hygieniskt och billigt med husdjur eller hur?

Imorgon blir det stallet på förmiddagen och sedan ville Lasse att vi skall gå och titta efter klinkers till bastun. Lasse håller på att renovera den gamla bastun som fanns i huset när vi flyttade in för 8 år sedan och som aldrig har fungerat. Nu är hela inredningen utriven och ny och fräsch inredning skall sättas in. Allt för att huset skall gå att sälja för ett så bra pris som möjligt.

Nu ett glass rött och sedan tidigt i säng. I natt kommer jag bli väckt av den gode maken som är ute och partajar med gamla kompisar. Jag hoppas att skicket på maken blir ok.

Krama varandra i trafiken

tröttsamt

Tröttsamt

Väckarklockan ställdes på 05.00 i går kväll. Jag behöver gå upp så tidigt då jag börjar 07.45 idag. Frukost, dusch, lite rättning och lämna killarna på dagis stod på agendan innan jobbet. Nu pratar jag om hundkillarna alltså. 04.23 blev jag väckt av gamlingen Herman som vill ut och akutkissa. Det var bara att dra på sig morgonrocken och Adams lite för stora skor. Det var bråttom, bråttom och de går snabbast att få på sig.

Han kissade nog i 5 minuter. Ja det kändes så i alla fall då jag stod där med bara ben i snålblåsten och minusgraderna. Jag såg att vattenskålen nästan var tom och det tyder på att han har druckit så mycket vatten att han inte kan hålla sig en hel natt. Det får kollas upp hos veterinär snarast.

Nu dusch

Åse